x

Pawsome Dog Grooming & Daycare

Λεκεδες απο δακρυα γυρω απο τα ματια του σκυλου μου. Τι ειναι και τι πρεπει να κανω;

Τι ειναι οι λεκεδες γυρω απο τα ματια του σκυλου;

Οι καφέ ή κοκκινωποί λεκέδες που μπορεί να εμφανιστούν στο τρίχωμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι, ένα σχετικά κοινό φαινόμενο που παρουσιάζεται στους σκύλους. Παρόλο που μπορεί να είναι πιο εμφανές σε ανοιχτόχρωμες φυλές όπως τα Μπισόν Φριζέ, Μαλτέζ, Γουέστ Χαίλαντ (Westies) ή Σαμογιέντ μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε σκύλο.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλείται από το φαινόμενο της επιφοράς (υπερέκκριση δακρύων) η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες (γενετικούς, φράξιμο των δακρυϊκών πόρων, αλλεργίες, διατροφή, παθήσεις των ματιών).
Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια, αν ο σκύλος σας αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα δακρύρροιας (ειδικά αν παρουσιαστεί απότομα) συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ο οποίος θα σας καθοδηγήσει ως προς τις πιθανές αιτίες και την βέλτιστη αντιμετώπιση.

Όταν τα δάκρυα μένουν πάνω στο τρίχωμα γύρω από τα μάτια, η πορφυρίνη – χρωστική που φυσιολογικά περιέχεται σε αυτά – «χρωματίζει» το τρίχωμα αφήνοντας τους καφέ-κοκκινωπούς λεκέδες που βλέπουμε.
Επιπλέον, η συγκέντρωση υγρασίας και δακρυϊκού υγρού στο τρίχωμα ευνοεί τη δημιουργία βακτηρίων που με τη σειρά τους μπορεί να προκαλούν ερεθισμό και ενόχληση στα μάτια του σκύλου μας.

Γιατι δακρυζει πολυ ο σκυλος μου;

Η υπερβολική έκκριση δακρύων στους τετράποδους φίλους μας έχει διάφορες αιτίες, μερικές από τις οποίες μπορεί να χρίζουν κτηνιατρικής φροντίδας. Η φυσιολογική παραγωγή δακρύων στα μάτια «αποβάλλεται» μέσω δύο μικρών οπών στην άκρη του ματιού τους, οι οποίες στη συνέχεια διοχετεύουν τα δάκρυα στη ρινική κοιλότητα και έτσι αποβάλλονται μέσω της μύτης και του στόματος. Συνεπώς οποιοδήποτε διαταραχή στην ανατομία του ματιού ή ερεθισμός λόγω αλλεργίας, διατροφής, απόφραξης ή και άλλων αιτιών, μπορεί να διαταράξει και την αποβολή των δακρύων και έτσι να παρατηρούμε το φαινόμενο του υπερβολικού δακρυσμού. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται η συμβουλή κτηνιάτρου για τον εντοπισμό της αιτίας.

Θα θέλαμε επίσης να σημειώσουμε ότι λεκέδες από δάκρυα μπορεί να παρουσιαστούν και σε σκύλους με φυσιολογική παραγωγή δακρύων όταν ακόμα και μικρή ποσότητα παραμένει πάνω στο τρίχωμα.

Αντιμετωπιση των λεκεδων γυρω απο τα ματια του σκυλου.

– Σχολαστικός Καθαρισμός και Περιποίηση γύρω από την περιοχή των ματιών του σκύλου

Η συχνή περιποίηση του τριχώματος (και όπου απαιτείται καθημερινή – όπως σε φυλές με μακρύ τρίχωμα στο πρόσωπο ), ο καθαρισμός και η απομάκρυνση των υπολειμμάτων δακρύων, βρωμιάς και τσίμπλας θα βοηθήσει στη μείωση ή και την εξάλειψη των λεκέδων γύρω από τα μάτια. Πως; Το ενυδατικό καθαριστικό γαλάκτωμα No More Stains σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Με 4 δράσεις σε 1, καθαρίζει, ενυδατώνει, καταπραΰνει και αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος και της τρίχας. Με συνδυασμό 11 φυσικών συστατικών και Βιταμίνες E & C θα γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος στην περιποίηση των ματιών του σκύλου σας. Είναι οφθαλμολογικά ελεγμένο και ασφαλές για χρήση γύρω από την περιοχή των ματιών αλλά και γενικότερα οπουδήποτε υπάρχει δυσχρωμία στο τρίχωμα. Μάθετε τα πάντα καθώς και πως να εφαρμόσετε την καινοτόμο καθαριστική λοσιόν ματιών No More Stains και χαρείτε τις καθαρές τους μουσούδες!

– Ισορροπημένη διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι η προτεραιότητα για τη συνολικά καλή υγεία και το σωστό βάρος του κατοικίδιού μας και συμβάλει σημαντικά και στη σωστή λειτουργία του ματιού. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την βέλτιστη διατροφή του σκύλου σας με βάση τη φυλή, την ηλικία αλλά και τις συγκεκριμένες ανάγκες του. Φροντίστε να προσαρμόζετε εφόσον χρειαστεί την διατροφή ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης, την καθημερινότητα αλλά και τις ανάγκες που πιθανώς προκύψουν καθώς ο σκύλος σας μεγαλώνει.

Λεκεδες γυρω απο το στομα η τις πατουσες του σκυλου

Εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια, χρωματισμό του τριχώματος μπορεί να παρατηρήσουμε και στην περιοχή γύρω από το στόμα ή τις πατούσες των τετράποδων φίλων μας. Εδώ οι αιτίες είναι διαφορετικές και οφείλονται κυρίως στις χρωστικές των τροφών όσον αφορά στην περιοχή του στόματος και την σκόνη και την βρωμιά όταν πρόκειται για τις πατούσες. Εντονότερο παρατηρείται και εδώ το πρόβλημα σε ανοιχτόχρωμες και μακρύτριχες φυλές καθώς στο μακρύ τρίχωμα εγκλωβίζεται υγρασία από το νερό ή τα σάλια και στη συνέχεια στο νωπό τρίχωμα προσκολλούνται χρωστικές από την τροφή ή τη βρωμιά και μένουν στο τρίχωμα. Και εδώ η σχολαστική περιποίηση και ο καθημερινός καθαρισμός καθώς και το τριμάρισμα του τριχώματος (συνιστάται να γίνεται από επαγγελματία κομμωτή σκύλων) για να αποφεύγεται η συγκέντρωση υγρασίας θα βοηθήσουν στην βελτίωση ή και την εξάλειψη του προβλήματος. Η No More Stains είναι κατάλληλη και μπορεί να βοηθήσει και σε αυτές τις περιοχές.

Περιποίηση, φροντίδα, ισορροπημένη διατροφή και συχνός κτηνιατρικός έλεγχος εξασφαλίζουν στις τετράποδες μουσούδες που μας συντροφεύουν την υγεία και την ευζωία που τους αξίζει!

ΣΚύλος με σγουρό τρίχωμα
Σκύλος με άσπρο τρίχωμα

Το Pawsome Dog Grooming βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας με άμεση πρόσβαση από τις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Καλλιρόης.
Eξυπηρετούν πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς βρισκόμαστε 500μ. από το Μετρό Ακρόπολης, 600μ. από Στήλες Ολυμπίου Διός και 600μ. από Συγγρού – Φίξ.
Επιπλέον προσφέρουμε την υπηρεσία παραλαβής – παράδοσης στον χώρο σας σε περίπτωση που δεν έχετε την δυνατότητα ή τον χρόνο.

Instagram